دفتر وکالت علی مسلمی

علی مسلمی وکیل پایه یک دادگستری

دفتر وکالت علی مسلمی

علی مسلمی وکیل پایه یک دادگستری

دفتر وکالت علی مسلمی

قوانین مثل تور ماهی نیستند که در پی صید به دریا انداخته شوند، آنها حکم چراغ های دریایی هستند که وظیفه راهنمایی دارند

آخرین نظرات

۵۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۴ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

علومی که مرتبط به جرم و بزهکاری هستند  و دستگاه قضائی را در کشف جرم ، احقاق حق و تامین آن یاری می کند مثل روانشناسی کیفری ، جرم شناسی

یکی از علوم جنایی ، جرم یابی است .

جرم یابی : درباره ی کاربرد علوم عادی در کشف جرائم ، شناسایی مجرمان و اثبات جرم به بحث می پردازد .

نمونه جرم یابی : پلیس علمی ـ پزشک قانونی ـ روانشناسی قضائی

اهمیت پلیس علمی : این علم بر اساس دلایل  مادی و فیزیکی یا همان علوم تجربی استوار است .

 به طور کلی دلایل اثبات جرم : اقرار ، شهادت شهود ، قسامه ، تحقیق محلی ، علم قاضی ، اسناد

دلایل : 1- مادی ( شواهد عینی )  2- ذهنی (نظری )

 دلایل مادی ( شواهد عینی ) : خون ،ا سپرم، مو، اثر انگلشت ، اسلحه ، گلوله ، خط و...

  • ۰
  • ۰
در راستای سیاست های سازمان ثبت اسناد و املاک کشور مبنی بر بکارگیری فن آوری های نوین و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی و با عنایت به خدمات الکترونیکی که طی سالیان اخیر در حوزه ثبت شرکتها در حال انجام است، دستور العمل جدید چگونگی ثبت الکترونیکی شرکت ها و موسسات غیرتجاری، از سوی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ابلاغ شد.

به گزارش روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، دستورالعمل جدید چگونگی ثبت الکترونیکی شرکت ها و موسسات غیرتجاری، در راستای سیاستها و برنامه های این سازمان مبنی بر بکارگیری فن آوری های نوین و ارائه خدمات به صورت الکترونیکی به متقاضیان محترم، از سوی دکتر تویسرکانی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ابلاغ شد.

بر اساس این دستورالعمل که با هدف حذف مراجعات حضوری متقاضیان خدمت و در راستای خدمات الکترونیکی در حال انجام در حوزه ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری تنظیم و اعلام شده است، کلیه تقاضاهای مربوط به ثبت تأسیس و تغییرات شرکتها و مؤسسات غیرتجاری از طریق درگاه الکترونیکی سازمان به آدرس www.ssaa.ir پذیرفته می شود و متقاضیان ثبت تأسیس و تغییرات شرکتها و مؤسسات غیرتجاری باید اطلاعات مورد نیاز را بر اساس فرم های موجود، در سامانه جامع ثبت شرکتها وارد نموده و پس از پذیرش نهایی درخواست، از طریق سامانه نسبت به دریافت کد پیگیری یکتای پرونده تشکیل شده در سیستم اقدام نمایند.

  • ۰
  • ۰

صلاحیت دادگاه ها چگونه تعیین می شود

اقامتگاه در اصطلاح حقوقی، مکان معینی است که فعالیت‌ها و امور شخص مانند سکونت و اداره امور، در آن مکان متمرکز شده و عنصر شناسایی شخص حقیقی و حقوقی است. اقامتگاه هر شخص، به هر محلی گفته می‌شود که شخص در آنجا سکونت داشته و مرکز مهم امور او نیز در آنجا باشد.

اگر محل سکونت شخصی غیر از مرکز مهم امور او باشد، مرکز امور او، اقامتگاه محسوب می‌شود. اقامتگاه اشخاص حقوقی مرکز عملیات آنها خواهد بود. منظور از «مرکز مهم امور» محلی است که شخص در آنجا از حیث شغل، کسب، خدمت اداری، نظامی یا به دلیل علاقه ملکی اقامت دارد.

چند نوع اقامتگاه وجود دارد؟
اقامتگاه به اقامتگاه اجباری، اختصاصی (انتخابی)، اختیاری، اداری شرکت (مرکز اصلی شرکت) و حقیقی تقسیم می‌شود.
اقامتگاه اجباری، اقامتگاهی است که به طور استثنا و بر خلاف اصل حاکمیت اراده، قانون به شخص یا اشخاصی معین تحمیل می‌کند. مانند اقامتگاه زن شوهردار که تابع اقامتگاه شوهر است و اقامتگاه مأمور دولت که عبارت از محلی است که وی در آنجا مأموریت ثابت دارد.

  • ۰
  • ۰

کاظم پور از تهیه پیش نویس اولیه اصلاح قانون اجرای احکام مدنی خبرداد و گفت: 40 سال از تصویب لایحه اصلاح قانون اجرای احکام مدنی می گذرد در حالی که نظام حقوقی در مرحله اجرا دچار تحول هایی شده و باید قانون اجرای احکام مدنی به روز شود.

سید جعفر کاظم پور با اشاره به بروز رسانی لایحه اصلاح قانون اجرای احکام مدنی اظهار کرد: 40 سال از تصویب لایحه اصلاح قانون اجرای احکام مدنی می گذرد در حالی که نظام حقوقی در مرحله اجرا دچار تحول هایی شده و باید قانون اجرای احکام مدنی به روز شود.

مدیرکل تدوین لوایح  و مقررات معاونت حقوقی  قوه قضائیه در ادامه افزود: پیش نویس اولیه اصلاح این قانون با استفاده از تجربیات همکاران قضایی و تئوریهای جدید حقوقی تهیه شده است.

  • ۰
  • ۰

در کمیسیون حقوقی مصوب شد

سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح اصلاح موادی از قانون مجازات اسلامی در جلسه این کمیسیون خبر داد.

محمدعلی اسفنانی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، گفت: در جلسه عصر روز یکشنبه کمیسیون طرح اصلاح موادی از قانون مجازات اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و ادامه بررسی‌ها درباره این طرح نیز به جلسه آینده موکول شد.

به گفته وی الحاق یک تبصره به ماده 19 قانون مجازات اسلامی در مورد مجازات‌های جایگزین حبس و امکان اعمال آن از سوی قضات از مهم‌ترین مصوبات جلسه کمیسیون بوده است.

  • ۰
  • ۰

 

نویسندگان مقاله
1 سید مصطفی مصطفوی؛ 2 سید علی اصغر رحیمی 
1استاد‌یار دانشکده معارف اسلامی و حقوق دانشگاه امام صادق‌علیه‌السلام
2دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه امام صادق‌علیه‌السلام

به دلیل توسعة شهرنشینی و افزایش مهاجرت به شهرها و به تبع افزایش جمعیت در شهرهای بزرگ، نیاز به مسکن به عنوان یک امر اساسی افزایش یافته است. کمبود فضاهای شهری و استفاده بهینه از فضای شهر، گرایش به ساخت آپارتمان و زندگی در آن را به راه‌کاری اساسی در جهت تأمین مسکن این جمعیت عظیم تبدیل کرده است. این امر باعث خارج شدن ساخت مسکن از حالت سنتی و تبدیل به حرفه و صنعت شدن آن شده و افرادی در این زمینه دست‌اندرکار شده‌اند. همزمان با این تحولات قراردادهای راجع به خرید و فروش این آپارتمان‌ها و روابط حقوقی ناشی از آن پدیدار گشته، که می‌توان یکی از عمده‌ترین این قراردادها را «قرارداد پیش‌فروش آپارتمان» دانست.

پیش‌خریداران به آن علت که پرداخت به صورت نقد نبوده، و مبلغ طی اقساطی به پیش‌فروشندگان پرداخت می‌شود، آن را فرصت مناسبی برای خانه‌دار شدن خود دانسته و از طرف دیگر سازندگان یا پیش‌فروشندگان با دریافت بخشی از ثمن بصورت اقساط، قادر به فراهم نمودن سرمایه‌ای برای شروع کار خویش هستند. به همین دلیل این قراردادها در جامعه گسترش یافته است.

  • ۰
  • ۰

امروزه شاهدیم که هزاران نفر از هموطنان ما در گوشه و کنار مملکت برای خرید سرپناهی برای خود یا فروش خانه و ملک در دام شیادان و کلاهبرداران افتاده و حاصل یک عمر زندگی خود را بعلت عدم دقت در معامله و نا آشنایی با قوانین خرید و فروش یک شبه بر باد داده و ضررهای جبران ناپذیری به خود و خانواده وارد می کنند قریب به اتفاق این مشکلات به واسطه ۴ علت عمده و اصلی ( ناآگاهی از قوانین و مقررات ، اعتماد بیجا ، طمع ، عجله ) بوجود می آید که اگر کمی دقت شود از بروز بسیاری از این اتفاقات ناگوار جلوگیری می گردد در این مقاله سعی شده با استفاده از قوانین و مقررات حاکم بر خرید و فروش املاک و بیان پاره ایی از شگرد کلاهبرداران و سود جویان هموطنان را آگاه نمایم در ابتدا نکاتی را به عنوان تذکرات عمومی که معمولاً در همه قراردادها باید رعایت شود تقدیم می گردد و در ادامه پاره ایی از موضوعات مطرح در خرید و فروش ملک و آپارتمان شرح داده میشود .

کسانی که قصد خرید یا اجاره ملکی را دارند باید چه نکاتی را رعایت کنند تا احتمال کلاهبرداری کاهش پیدا کند؟ چگونه هنگام خرید ملک در دام شیادان گرفتار نشویم ؟

  • ۰
  • ۰

دیوار آرزوهای پیرزن اردبیلی آوار شد

454283375367fff4464ace1e491f7a1c.jpg

پیرزن پا به سن گذاشته اردبیلی با وجود سرپرستی از دو دختر جوان خود به دنبال یک حادثه ناخواسته چند ماهی است که بابت محکومیت دیه روانه یکی از زندان‌های استان اردبیل شده است.

به گزارش خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، عالیه خانم بیوه زن اردبیلی در سن 64 سالگی به سفارش زنان همسایه به جهت در امان بودن از دمای پایین منطقه‌ای که او و دو دختر دم بختش در آنجا زندگی می‌کنند، تصمیم می‌گیرد با برداشتن دیوار بین اتاق خانه و آشپزخانه که در آن پیش از این از سمت حیاط باز می‌شد، به دلیل مشقات زیادی که در این سن و سال برای او در آمد و رفت به مطبخ عارض شده بود، چاره‌ای بیاندیشد که این تدبیر غیراصولی پیرزن مومن و باصفای آذری را روانه حبس کرد.

  • ۰
  • ۰
رییس دیوان عدالت اداری گفت: در سال‌های اخیر میزان شکایت از مدیران دولتی افزایش یافته است.
 به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام محمد جعفر منتظری در جلسه شورای اداری بابل با بیان اینکه باید بصیرت و بینش و دشمن‌شناسی داشته باشیم، اظهار کرد: مدیران باید نسبت به مسئولیتی که می‌پذیرند آگاه باشند و وظایف خود را در قبال مردم انجام دهند.
 
وی با اعلام اینکه ایران با پشتوانه مردمی در برابر استکبار ایستادگی کرده است، عنوان کرد: باید رضایت ارباب رجوع مدنظر قرار گیرد؛ زیرا به غیر از این در شأن نظام اسلامی نیست.
  • ۰
  • ۰

عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با تسنیم خبر داد

برداشت بانک از حساب‌ بدون امضای مشتری غیرقانونی است/مصوبه شورا باید بررسی شود

جعفر قادری

عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اعلام اینکه برداشت اقساط بانکی از حساب مردم بدون رضایت و امضای مشتری در قرارداد بانکی غیرقانونی است، گفت: اینکه آیا بانک‌ها می توانند با مصوبه شورای پول و اعتبار این کار را بکنند، نیاز به بررسی در مجلس دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مصوبه شورای پول و اعتبار را در بخشنامه‌ای به کلیه دستگاه‌ها، سازمان‌ها، موسسات دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی ابلاغ کرد که براساس آن در صورتی که اقساط کارت خرید کالای ایرانی از سوی متقاضیان این کارت پرداخت نشود، بانک‌ها مجاز است راسا از حساب‌های فرد این اقساط را برداشت کنند.

بنابراین بخشنامه، حسب قرارداد صدور کارت بین بانک عامل و دارنده کارت، بانک عامل مجاز است در صورت عدم پرداخت وجه اقساط صورتحساب کارت خرید، راسا از حساب مشخص شده یا هرگونه سپرده دیگر دارنده کارت برداشت کند.

  • ۰
  • ۰

آیین‌نامه میانجی‌گری در امور کیفری با 38 ماده از سوی آیت‌الله آملی‌ لاریجانی صادر شد.

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم به‌نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه در اجرای ماده 84 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحیه آن «آیین‌نامه میانجی‌گری در امور کیفری» را صادر کرد.

متن کامل این آیین‌نامه به شرح زیر است:

در اجرای ماده 84 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1392 و اصلاحیه آن و به پیشنهاد وزیر دادگستری «آیین نامه میانجی‌گری در امور کیفری» به شرح مواد آتی است.

  • ۰
  • ۰

باز هم کلاهبرداری تعرفه‌ای!

8345.jpg

یک دستگاه کانتینر 40 فوت حامل ظروف سرامیکی با پلمب گمرکی در حال انتقال به تهران بود که این محموله با توجه به اظهار خلاف واقع با تعرفه هفت درصد ترخیص شده بود، درصورتیکه تعرفه صحیح واردات این محموله 146 درصد است.

عزیزالله کناری - دبیر کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان هرمزگان - در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا، ضمن اعلام این خبر گفت: یک دستگاه کانتینر 40 فوتی که حامل 681 کارتن 10 عددی ظروف سرامیکی به ارزش حدود دو میلیارد تومان بود، به دروغ به نام "درپوش شیشه‌ای" اظهار و از گمرک شهید رجایی ترخیص شده بود که توسط نیروی انتظامی استان هرمزگان کشف شد.

  • ۰
  • ۰

لایحه قضازدایی

خبرگزاری میزان - معاون حقوقی پارلمانی وزیر دادگستری گفت: لایحه قضازدایی در 12 کمیسیون فرعی مورد بررسی قرار گرفت و هنوز در کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس تعیین تکلیف نشده است.

تشریح آخرین وضعیت لایحه قضازدایی«عبدالعلی میرکوهی» در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی قضایی خبرگزاری میزان، در ارتباط با آخرین وضعیت لایحه قضازدایی اظهار کرد: این لایحه در 12 کمیسیون فرعی مجلس مورد بررسی قرار گرفت اما هنوز در کمیسیون حقوقی قضایی مجلس تعیین تکیلف نشده است.
وی با بیان اینکه لایحه قضا زدایی در نوبت رسیدگی کمیسیون حقوقی قضایی مجلس قرار دارد، گفت: رسیدگی نهایی به این لایحه احتمالاَ به مجلس بعدی کشیده می شود.

گفتنی است، افزایش و تراکم بیش از حد پرونده‌ها و محکومیت‌های کیفری از یک طرف و تکالیف و وظایف بسیاری که طبق مقررات برای دستگاه قضایی پیش‌بینی شده، سبب شد تا مرکز مطالعات و پژوهش قوه قضاییه حدودا ده سال پیش پس از بررسی‌های مدقانه و نشست‌های طولانی و تخصصی با وکلاء، حقوقدانان و قضات، لایحه قضازدایی و جرم‌زدایی را تهیه و ارائه کند. 

  • ۰
  • ۰

صدور چک بلامحل بر طبق قانون اکثر کشورها جرم می باشد و در کشور ما هم بر طبق قانون صدور چک مصوب 16/4/55 با اصلاحات و الحاقات بعدی و اصلاحات جدید مصوب 2/6/82 مجلس شورای اسلامی، این موضوع جرم شناخته شده است.

    دعاوی مربوط به چک در یک تقسیم بندی کلی به دعاوی کیفری و دعاوی حقوقی تقسیم بندی می شود. در این مقاله سعی داریم ابتدا مواردی را که چک قابل تعقیب کیفری می باشد مورد بحث و بررسی قرار دهیم.
    الف: تعریف چک برگشتی 
    چک برگشتی به چکی گفته می شود که در هنگام ارائه به بانک جهت وصول، غیرقابل پرداخت باشد که ممکن است به دلیل کسری موجودی یا مسدودبودن حساب یا اشکال در تنظیم چک مثل عدم مطابقت با نمونه امضا در بانک، قلم خوردگی و... قابل پرداخت نمی باشد.در صورتی که به دلایل گفته شده وجه چک وصول نشود دارنده چک می تواند پس از مراجعه به بانک با گرفتن گواهی عدم پرداخت از همان بانک با در دست داشتن شناسنامه و اصل چک برای طرح دعوا به دادسرای محل مراجعه و شکوائیه خود را به شرحی که در ادامه خواهد آمد به مراجع قضائی تقدیم نماید.در حقیقت جنبه کیفری چک سبب خواهد شد که علاوه بر وصول مطالبات و کلیه هزینه های وارده اعم از هزینه دادرسی، حق الزحمه وکیل و... بتوان صادرکننده چک را تعقیب کیفری کرد و با حکم مراجع قضائی تا پرداخت کلیه هزینه ها در بازداشت نگه داشت. همچنین بر طبق ماده 7 قانون صدور چک اصلاحی 2/6/82 در صورت وجود وجه کیفری، صادرکننده به حبس نیز محکوم خواهد شد.

  • ۱
  • ۰
23 نشانه برای چک هایی که نقد نخواهند شد؛ این نشانه ها قطعی و یقینی نیستند و بر همه اشخاص و افراد دلالت ندارند بلکه می توان گفت در بیشتر موارد قابل توجه هستند و به این مقدار ارزش دارند که به آنها توجه کنید و در صورت وجود نشانه های زیر، لطفا جانب احتیاط را از دست ندهید.

۱- چکی که به تاریخ روز پنج شنبه یا روز قبل از تعطیلات کشیده می شود.

۲- چکی که صادر کننده تاریخ یا مبلغ آن یا امضای خود را مخدوش می کند.

۳- چکی که صادر کننده بصورت آماده از کشو میز یا از گاو صندوق خود و….خارج می کند و به شما تحویل می دهد.

۴- هر چکی که صادر کننده از تنظیم و امضاء آن در جلو چشم شما طفره می رود.
  • ۰
  • ۰
مواردی که لازم است دارندگان چک و صاحبان حساب جاری رعایت کنند تا از دسته چک آنان سوء استفاده نشود:


1- هرگز چک را ندهید دیگری برایتان بنویسد هر چقدر هم آن فرد مورد اعتماد شما باشد این کار اشتباه است و دیر یا زود شما را به درسر می اندازد.

2- در قسمت "مبلغ چک" هم تومان را بنویسید و هم ریال را؛ مثلا دومیلیون تومان برابر با بیست میلیون ریال .

3- در قسمت "در وجه" سعی کنید که وجه را به اسم شخص بنویسید و تا می توانید از نوشتن کلمه حامل خودداری کنید.

  • ۰
  • ۰
تابعیت، تعلق حقوقی و معنوی شخص به یک دولت است. شخصی که تبعه ی یک کشور باشد، از حقوق و تکالیفی برخوردار می شود. در تابعیت، رابطه ی فرد با دولت، رابطه ای حقوقی، معنوی و دارای ماهیت سیاسی است.

وجود علقه ی تابعیت میان فرد و دولت سبب می شود که فرد در همه ی کشورهای بیگانه از حمایت سیاسی دولت متبوع خود بهره مند شود.

مطابق قوانین موجود، اشخاص زیر تبعه ی ایران محسوب می شوند.

  • ۰
  • ۰

دعاوی حقوقی


دعاوی حقوقی 

نام دیگر فرم تشکیل پرونده حقوقی دادخواست است که این فرم شامل ستون هایی به شرح نام خواهان ، نام خوانده ، خواسته ، دلایل و منضمات و قسمت شرح داد خواست می باشد.در ذیل تعدادی از دعاوی حقوقی جهت توضیحات بیشتر بیان شده است.داد خواست هایی که به عقود و قراردادها مربوط می شود عبارتند از : تحویل اسناد رسمی و تحویل مبیع ، ابطال معاملات ، دستور جلوگیری از نقل و انتقالات صورت گرفته (به صورت موقت) ، صدور قرار تامین خواسته در اموالی که غیر منقول باشند ، خلع ید ، قلع و قمع ، مطالبه اجرت المثل ایام تصرف ، مطالبه دیون و خسارات ، فسخ قرار داد، استرداد مورد معامله ، اثبات مالکیت ، دادخواست تخلیه ، افزایش اجاره بها و ... . مورد بعدی در  دعاوی حقوقی  دادخواست های اسناد سجلی است که عبارتند از : ابطال شناسنامه ، صدور شناسنامه جدید با تاریخ تولد واقعی افراد و افرادی که خواهان تغییر نام هستند و به طور کلی عملیاتی که نیازمند ارتباط با اداره ثبت احوال می باشند.

  • ۰
  • ۰

دعاوی ملکی

دعاوی ملکی

مواردی که مشمول  دعاوی ملکی  می شود عبارتند از : فسخ قرار داد ، افراز و تقسیم املاک مشاع ، اخذ دستور فروش ملک مشاع ، اخذ به شفعه ، اراضی موات ، تخلیه ، خلع ید ، رفع ممانعت از حق ، رفع مزاحمت از حق ، تجویز انتقال منافع ، دعاوی مربوط به منابع طبیعی ، دعاوی مربوط به شهرداری ، همچنین دعاوی ملکی  شامل مطالبه حق سرقفلی و حق کسب و پیشه و تجارت ، الزام به فک رهن ، اخذ صورت مجلس تفکیکی ، اخذ پایان کار ، دعاوی مربوط به موقوفات ، تعدیل اجاره بها ، مطالبه اجرت المثل ، تنفیذ مبایعه نامه نیز می باشد

  • ۰
  • ۰
 ماده 1118 قانون مدنی بیان می‌دارد: زن مستقلاً می‌تواند در دارایی خود هر تصرفی را که می‌خواهد بکند. 

در حقوق ایران، اموال زن و مرد دارایی مشترک را تشکیل نمی‌دهد، بلکه اموال هریک از زوجین مستقل و جدا از اموال دیگری است. بنابراین ملاحظه می‌شود زن در حقوق ایران و نیز از منظر دین از نظر مالی مستقل است.

 بنابراین وی می‌تواند در اموال خود همچون حقوق دریافتی اش در صورت شاغل بودن، اموالی که به وی ارث می‌رسد و یا حاصل زحمت خودش است، یا حتی اموالی باشد که شوهرش به وی داده است و به طور کلی هرچه غیر اینها باشد مانند جهیزیه اش، آزادانه تصرف کند و هرگونه عمل مادی یا حقوقی همچون فروش یا اجاره یا امثال اینها، نسبت به آنها انجام دهد.